Video recepty   

Nakládaný kořeněný hermelín

Suroviny:
3 hermelíny, 10 kuliček nového koření, 2 lžičky tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 2 bobkové listy, feferonky, pálivou papriku, černý pepř, olej

Postup:
Tymián, rozmarýn, černý pepř, rozdrťte
a smíchejte s pálivou paprikou. Hermelíny podélně rozkrojíme poté na půl a na rozkrojenou stranu posypeme směsí.
Vložíme do sklenice přidáme kuličky nového koření, po stranách vložíme bobkové listy. Zalejeme olejem. Necháme odležet 2 týdny
                                                                  v lednici. Čím déle tím lépe. Dobrou chuť.

Nakládaný pálivý hermelín

Suroviny:
2 hermelíny, pálivé feferonky (jalapeňo), sladká paprika, argentinské koření, olej

Postup:
Hermelíny nakrájíme na trojúhelníčky,
na rozkrojenou stranu posypeme sladkou paprikou a argentinským kořením. Vložíme do sklenice prokládáme hermelín a feferonky, poté zalejeme olejem. Necháme odležet 2 dny
v lednici. Dobrou chuť.

Fazolový salát

Suroviny:
plechovka červených fazolí, 8 brambor, 2 vajíčka, 3 okurky, větší cibule, lžíce hořčice, sůl, pepř, kečup

Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, vejce na tvrdo. Žloudek rozmačkáme, vše nakrájíme na drobno, osolíme, opepříme, přidáme kečup a řadně promícháme. Podávámé jako přílohu
k sekané nebo karbenátku. Dobrou chuť.






Milanův blaf aneb plněná rajčata a vajíčka

Suroviny:
7 rajčat, 5 vajec, máslo, hořčice, sardelová pasta, sůl

Postup:
Vejce uvaříme na tvrdo. Podélně rozpůlíme rajčata i vejce, vyjmeme žloudky, vnitřek rajčat a dáme do misky. Přidáme kostku másla, sardelovou pastu asi 5cm, 2 - 3 lžičky hořčice, osolíme, rozmáčkáme a promícháme.
Rajčata a vejce naplníme směsí. Podáváme s pečivem. Dobrou chuť.